Nee tegen MRB

( Sorry Folks... message is Dutch only )

Vandaag is er een grootscheepse actie op touw gezet tegen de kabinetsplannen om de vrijstelling voor oldtimers hard aan te pakken.
( Belastingplan 2014 wat vanavond in de eerste kamer zal worden besproken )
Wat voor veel liefhebbers zou kunnen betekenen dat ze een lang gekoesterde hobby / auto aan de kant zouden moeten zetten gewoon omdat het simpelweg niet meer betaalbaar / haalbaar zou zijn.

Er is al veel over gezegd en geschreven, ik ga dit hier dan ook niet allemaal herhalen maar wil nog wel even vermelden dat het erg jammer zou zijn als het historisch erfgoed in de vorm van de auto, oldtimer...  een groot gedeelte van de oldtimer "scene" en bedrijven die hier op draaien niet meer zouden kunnen blijven bestaan.

Iets wat in Den Haag niet zo gezien word maar wat waarschijnlijk wel de harde werkelijkheid zal zijn die deze nieuwe regeling ten gevolg zal brengen.

Een ieder met een gezond verstand kan dit voorspellen. ( Vraag is of ze dat in Den Haag hebben? )Staatssecretaris Weekers denkt het bij het rechte eind te hebben met zijn dubbel berekende cijfers maar dit is verre van de werkelijkheid. Hij zal dan ook, mits de regeling de doorgang zal gaan vinden, binnen een paar maanden geconfronteerd worden met cijfers die zijn ongelijkheid zullen onderstrepen.
Jammer genoeg is het voor vele dan al te laat en zullen vele auto's zijn geschorst, gesloopt, geƫxporteerd, etc... Het zoveelste beleid dat iets unieks de das om doet, daar zijn ze goed in hier in NL.

HELAAS kan ik er vandaag niet bij zijn in Den Haag,  vandaar dat ik toch via deze weg mijn steun wil betuigen aan mijn mede liefhebbers van het oude staal!

Zet hem op Boys & Girls! Hoop dat het nog niet te laat is!No comments:

Post a Comment